Seguiment dels processos de mediació

Des del grup de Sociologia s'analitza de manera anual la mediació a Andorra, regulada per una llei del 2018.

Per encàrrec del Departament de Justícia del Govern d’Andorra, el CRES –avui integrat a Andorra Recerca + Innovació– va planificar durant el 2018 el seguiment de la implantació dels processos de mediació a partir del 2019 i durant tres anys.

La mediació és un procediment no jurisdiccional de caràcter voluntari i confidencial que s’adreça a facilitar la comunicació entre les persones perquè gestionin per elles mateixes una solució als conflictes que les afecten, amb l’assistència d’una persona mediadora que actua d’una manera imparcial i neutral.

Per fer aquest seguiment, i gràcies a la col·laboració de Gilbert Cousteaux, inspector del Servei de la Inspecció de l'Administració de Justícia andorrana, es faran quatre tipus de treball de camp:

  • Enquesta a tota la població sobre el coneixement de la mediació per part de la població andorrana. S’utilitzarà l’Observatori per demanar a l’opinió pública sobre la mediació al Principat.
  • Enquesta a les persones mediades sobre la satisfacció del procés de mediació. Enquesta anual a totes les persones que han estat immerses en el procés, tant si ha tingut èxit o no l’han finalitzat per qualsevol motiu. 
  • Entrevistes als mediadors i al personal jurídic immers en el procés de mediació. Aquestes entrevistes seran de gran utilitat per analitzar el desplegament de la llei.
  • Enquestes a professionals que poden estar relacionats amb el procés, com advocats i psicòlegs.
A Andorra Recerca i Innovació creiem en l’ètica en la tecnologia i en l’ús raonable i no abusiu de les dades. Per això, aquest portal web únicament utilitza “cookies” pròpies necessàries per al seu funcionament. No recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement, ni emmagatzema dades per a estadístiques o millores de l’experiència d’usuari. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la nostra que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.